Over deze website

Wie zijn wij ?

Op dit moment is de vraag eigenlijk wie ben ik, want dit is een persoonlijk initiatief. Mijn naam is Edmond (Mon) Van Schoor.

Ik verzorg de digitale versies van het Woord van Leven die tot op vandaag gepubliceerd werden op de website van de Focolarebeweging. In deze beweging heb ik geen enkele officiële functie en draag ik dus ook geen enkele verantwoordelijkheid. Alles wat ik als adherent van deze beweging doe, gebeurt op vrijwillige basis.

Dat betekent ook dat ik geen officiële spreekbuis ben van de beweging.

Reacties

Op deze website mag en kan je reageren op wat gepubliceerd wordt. De webmaster (Mon) bepaalt welke reacties, op de website verschijnen. Wees dus mild en aanmoedigend in je reactie(s).

Wat is het Woord van Leven.

Het Woord van Leven is de maandelijkse Bijbeltekst die met verklaring en een persoonlijke ervaring door de beweging uitgegeven wordt als een leidraad om speciaal te (be)leven tijdens de lopende maand.

Net zoals voor mezelf, is voor velen het Woord van Leven een onmisbare steun gebleken in de moeilijkste periodes van het leven.

Een Bijbeltekst, uitgelegd in een hedendaagse taal, is echter iets dat een veel groter verspreidingsveld verdiend. Vele mensen zijn op zoek naar wat inspiratie en motivatie, zonder door vele lijnen tekst in een amper verstaanbare taal te worden overspoeld. Vandaar mijn inzet voor de Nederlandstalige en Franstalige versies van het Woord van Leven, waarvan ik de originelen vind bij correspondenten in andere delen van de wereld.

De teksten zijn de door de Focolarebeweging gepubliceerde teksten, eventueel lichtjes aangepast om redenen van spraakkunst of verstaanbaarheid.